latinica  ћирилица
02/07/2015 |  12:44 | Autor: RTRS

Vlada RS: Nerazvijenim opštinama 375.000 KM

Vlada Republike Srpske donijela je danas na 28. sjednici, održanoj u Banjaluci, Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u iznosu od 375.000,00 KM, za period 01.04 -30.06.2015. godine.
Vlada - sjednica - Foto: RTRS
Vlada - sjednicaFoto: RTRS

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o realizaciji aktivnosti reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj.

Zadužuju se direktni učesnici jedinstvenog informacionog sistema zaregistraciju poslovnih subjekata (APIF, nadležni registracioni sudovi iPoreska uprava Republike Srpske) za finalizaciju aktivnosti u vezi njegovognesmetanog funkcionisanja u praksi.

Zadužuje se APIF, da u saradnji sa Ministarstvom finansija, izvrši svojefinalno reorganizovanje u cilju prilagođavanja potrebama jednošalterskogsistema registracije poslovnih subjekata, uzimajući u obzir dostupne preporuke iiskustva iz prakse.

Zadužuje se Ministarstvo pravde da u saradnji sa nadležnim registracionimsudovima dogovori plan aktivnosti vezanih za elektronsku digitalizaciju sudskeregistracione arhive.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o zaključivanju Memoranduma o razumijevanju između grada Bijeljina, Ministarstva finansija Republike Srpske, Evropske banke za obnovu i razvoj i Holandske agencije za razvoj infrastrukture u cilju saradnje i koordinacije u pogledu realizacije Projekta Bijeljina faza II – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje vodovodne i kanalizacione mreže.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o mreži osnovnih škola sa prijedlogom racionalizacije.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o savjetodavnim aktivnostima Ministarstva u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Vlada Republike Srpske u cijelosti podržava mjere i aktivnosti koje preduzima Ministarstvoputem Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u cilju približavanja mjera poljoprivredne politike prema krajnjim korisnicima, edukacije poljoprivrednika i poboljšanja njihovog poslovanja, kao i svih drugih aktivnosti usmjerenih ka unapređenju poljoprivrede i ruralnog sektora u cjelini.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o osnivanju Јavne ustanove ergela “Vučijak“ Prnjavor.

Ovom odlukom osniva se Јavna ustanova ergela “Vučijak“ Prnjavor,utvrđuje djelatnost, finansiranje, organi upravljanja i rukovođenja i način rada ustanove.

Osnivač Јavne ustanove ergela “Vučijak“ Prnjavor je Vlada Republike Srpske.