latinica  ћирилица
03/07/2015 |  16:02 | Autor: SRNA

Đokić: Tendencija rasta industrijske proizvodnje

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da industrijska proizvodnja u Srpskoj u ovoj godini ima tendenciju rasta i razvoja u skoro svim sektorima.
Minista industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić - Foto: SRNA
Minista industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar ĐokićFoto: SRNA

Đokić je naveo da su te stope rasta iz godine u godinu veće, kao i da se Srpska svakodnevno razvija.

- Vrijednost BDP Republike Srpske od 2005. godine do danas je udvostručen. To je jasan pokazatelj da se Srpska razvijala u prethodnim godinama - rekao je Đokić.

Dodao je da su za razvoj bila potrebna i određena kreditna sredstva, da će zaduživanja biti i ubuduće, ali da će Republika Srpska voditi računa da se kreditno zaduži onoliko koliko može da vrati.

- Republika Srpska je do sada uspjevala redovno, potpuno precizno, da ne kažem u dan, servisira sve svoje finansijske obaveze. Tako ćemo činiti i u budućnosti i sigurno da granicu zaduženosti nećemo preći, nećemo dovesti građane u poziciju da oni zbog toga imaju problem - istakao je Đokić.

Ponovio je da obim zaduženosti može dostići samo onu vrijednost koliko Srpska može da vraća kredita, te da Republika Srpska nije jedina u svijetu koja se zadužuje i to usmjerava u razvoj.