latinica  ћирилица
03/07/2015 |  17:53 | Autor: RTRS

Braća Mamić i dalje u Sloveniji

Braća Mamić se, uprkos raspisanoj potjernici, i dalje sa advokatom Čedom Prodanovićem nalaze u Sloveniji. mamići su osumnjičeni za korupciju, utaju poreza, te davanje i primanje mita.

Zdravko Mamić u Sloveniji se obratio okupljenim novinarima, kojima je izjavio kako će i on i njegov brat Zoran do nedjelje naveče ostati u Sloveniji, gdje će raditi na programu treninga ekipe Dinama.

- Mi smo rekli da ćemo se odazvati na poziv koji smo dobili, pozvali smo naše advokate Čedu Prodanovića i gospođu Slokovi

- Znajući za program koji mi ovdje imamo i po kojem smo došli, jer ipak riječ je o timu koja mora za sedam dana da predstavlja Dinamo u Europi, obećavam da neće doći do promjene plana, mi ćemo u nedjelju naveče biti dostupni svim organima, obećao je Mamić.

Damir Vrbanović, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaaju, već je u rukama istražilaca. Odmah nakon što je sletio na zagrebački aerodrom Pleso, dočekali su ga policijski službenici i priveli.

Uskok je juče ispitao uhapšenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.Prema nezvaničnim informacijama riječ je porezniku iz Sesveta Milanu Pernaru koji je juče odveden u policiji, a nakon razgovora s Uskokovim istražiocima biće poznato hoće li ga tužilaštvo zadržati u istražnom zatvoru.

O