latinica  ћирилица
03/07/2015 |  20:52 | Autor: TANЈUG

Lukajić još dvije godine u Igokei

Srpski košarkaški trener Željko Lukajić produžio je danas ugovor sa Igokeom na još dvije godine.

Lukajić je u Igokeu došao prije šest mjeseci i sa klubom iz Aleksandrovca osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine i nacionalni Kup.

"Očekuje nas veliki posao od kojeg ne bježimo. Slijedi pravljenje ekipe koja će od početka sezone biti spremna da odgovori zadanim ciljevima, a isto tako da nastavimo sa stvaranjem mladih igrača koji će u budućnosti biti nosioci igre prvog tima", izjavio je Lukajić za klupski sajt.

On je tokom karijere, između ostalog, bio trener Partizana, Hemofarma, bugarskog Lukoila, ruske ekipe Univerzitet iz Surguta, PAOK-a, Borovice i ukrajinske Politehnike iz Ljvova.

Najuspješniji je trener u istoriji Hemofarma, koji je vodio u nekoliko navrata. U sezoni 2001/2002, doveo je klub iz Vršca do finala posljednjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, kada je u dvorani "Milenijum" izgubio od španske Unikahe, koju je tada vodio Božidar Maljković.

Sljedeće sezone predevodio je klub do fajnal-for FIBA-Kupa, a 2004/05 polufinala ULEB kupa. Iste godine ostvario je najveći uspjeh sa Hemofarmom, osvojio Јadransku ligu, pobijedivši u Pioniru favorizovani Partizan.