latinica  ћирилица
07/07/2015 |  12:58 | Autor: TANЈUG

Novi krimi roman Tonija Parsonsa u Srbiji

Novi triler Tonija Parsonsa "Stari grobovi" biće na policama knjižara u Srbiji već od četvrtka, najavili su iz izdavačke kuće Laguna.
Novi krimi roman Tonija Parsona (Foto: Promo) -
Novi krimi roman Tonija Parsona (Foto: Promo)

Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom, svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je riješio da okrene novi list i zađe u sferu eksplozivnih krimića.

Zaplet novog Parsonsovog romana počinje kada su prvog dana Nove godine ubijeni članovi imućne porodice u bogataškom, dobro čuvanom naselju na sjeveru Londona, a njihovo najmlađe dijete je oteto.

"Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje prije klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Јarda posvećen ubici koji je još prije trideset godina prozvan Klaničar. No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire, međutim pitanja ostaju otvorena da li se zaista vratio u igru, da li je ubistvo te srećne porodice bilo besmisleni izliv gnjeva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika", stoji u najavi romana "Stari grobovi".

Prvi roman kriminalističkog serijala "Јedan po jedan" gdje je glavni junak detektiv Maks Vulf Laguna je objavila prošle godine. Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz tog serijala će izaći iduće godine.