latinica  ћирилица
07/07/2015 |  19:47 | Autor: SRNA

Mitropolit Amfilohije odlikovao Burljajeva

Njegovo preosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u ostroškom skitu Јovan do kod Nikšića povodom hramovne slave Rođenje Svetog Јovana Preteče - Ivanjdan.
Podgorica: Amfilohije služio svetu liturgiju - Foto: SRNA
Podgorica: Amfilohije služio svetu liturgijuFoto: SRNA

Govoreći velikom broju vjernika o važnosti ovog velikog praznika, mitropolit Amfilohije istakao je da je Sveti Јovan Preteča sav svoj život proveo u radovanju i svjedočenju Gospoda i da je pripremio otkrovenje Hristove božanske, vječne i neprolazne ljubavi.

- Nije slučajno što je ova nova svetinja Јovan do, iznikla iz ćivota Svetog Vasilija Ostroškog, posvećena upravo tom najvećem rođenom od žene - rekao je mitropolit Amfilohije, saopšteno je iz Informativne službe Manastira Ostrog.

Nakon pričešćivanja vjernika, on je ordenom Svetog Petra Cetinjskog, a po odluci Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, odlikovao ruskog filmskog glumca i reditelja Nikolaja Petroviča Burljajeva za nemjerljiv doprinos afirmaciji i očuvanju sveslovenske kulture i svjedočenje hrišćanske istine i ljubavi prema srpskom i sveslovenskom rodu.