latinica  ћирилица
12/07/2015 |  14:04 | Autor: SRNA

Izvorni SDS: Održana obnoviteljska skupština (VIDEO)

Izvorni SDS održao je u Banjaluci obnoviteljsku skupštinu i vraća se na političku scenu kao baštinik ideje SDS-a kao državotvorne stranke.
Izvorna SDS održala je u Banjaluci obnoviteljsku skupštinu - Foto: SRNA
Izvorna SDS održala je u Banjaluci obnoviteljsku skupštinuFoto: SRNA

Član Asocijacije stvaralaca Republike Srpske i predstavnik Izvornog SDS-a Slobodan Bijelić rekao je da je ova stranka registrovana 2007. godine i da je do sada bila u pasivnoj fazi, ali da su ih događaji iz proteklih godina, a naročito u posljednje vrijeme, prinudili na "revitalizaciju SDS-a" sa oreolom državotvorne stranke.

Nakon obnoviteljske skupštine, Bijelić je rekao da je SDS u vrijeme odbrane gole egzistencije bio više od stranke, odnosno da je bio nacionalni pokret.

On je naveo da je obnoviteljsku skupštinu održala "ozbiljna grupa pregalaca koje je nezasluženo skrajnuo u svom nacionalnom poslu i radu aktuelni menadžment SDS-a".

Bijelić kaže da su na održavanje obnoviteljske skupštine bili prinuđeni, s obzirom da je na pomolu pokušaj ugrožavanja SDS-a, zbog čega je od izuzetne važnosti da u granicama svojih mogućnosti daju pomoć Republici Srpskoj.

On je naveo da je na obnoviteljskoj skupštini formiran Koordinacioni odbor, pred kojim predstoje poslovi iz domena organizacionih aktivnosti u vezi sa formiranjem infrastrukture i stranačkih organa.

Bijelić je naveo da ova stranka već ima svoje članove među odbornicima, ali i narodnim poslanicima.

Dragoljub Mićić, koji je na skupštini izabran za predsjedavajućeg Koordinacionog odbora, upozorio je da je Republika Srpska u opasnosti od unutrašnjih podjela, pozivajući na jedinstvo unutar političkih subjekata o osnovnim pitanjima.

Narodni poslanik Slavko Dunjić rekao je da ostaje u sastavu novoformiranog poslaničkog kluba kojeg su osnovali nezavisni poslanici, dodajući da će sada imati i smjernice u svom radu.

On je rekao da je zgrožen jučerašnjim napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

"Bio sam kao Srbin ponosan što je premijer Srbije odlučio da prisustvuje tom događaju i sasvim je u redu pokloniti se svim žrtvama, ali nisam očekivao takav odgovor. Srećan sam zbog Vučićeve izjave da je ostala pružena ruka saradnje i nadam se da mu je neće drugi put odbiti, ili ne dao Bog amputirati", naveo je Dunjić.