latinica  ћирилица
28/07/2015 |  18:50 | Autor: Agencije

FSS Paunoviću ponudio novu funkciju

Fudbalski savez Srbije je upriličio koktel u čast bivšeg selektora šampiona svijeta Veljka Paunovića, ali i ponudio mu da obavlja funkciju koordinatora između A i mlade selekcije.
Veljko Paunović - Foto: TANЈUG
Veljko PaunovićFoto: TANЈUG

"Momci su stasali, idu dalje svojim karijerama, pa tako i ja. Bio je momenat za iskorak i ostajem pri tom stavu da želim da gradim klupsku karijeru. O ponudi ću razmisliti, interesantna je, stojim na rasplaganju FSS, želim da pomognem. U narednih nekoliko dana donijeću odluku. Želim da se ovdašnji fudbal učvrsti na pravim vrijednostima", rekao je Paunović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić priznao je da je želja svih bila da Paunović preuzme mladu selekciju i još jednom mu se zahvalio na svemu što je uradio.

"Ljudi i treneri kao što je on potrebni su Savezu, ali u životu se ne poklapaju želje i planovi. Stavio nam je do znanja da ima druge planove, nismo željeli da utičemo na njegove ciljeve. Žao nam je, ali do petka smo mu dali rok da odgovori, FSS mu neće praviti smetnju, ali nadamo se pozitivnom odgovoru", istakao je Karadžić i najavio da će u petak biti imenovan novi selektor mlade reprezentacije.

Kada je riječ o A timu, prema njegovim riječima, Radovan Ćurčić ima ugovor do 2018. godine i maksimalnu podršku.

"Imamo pravac i put. Ćurčić je sjajan trener i čovjek i držaćemo se odluke da radi taj posao. Sve ostalo su neozbiljne spekulacije i vreme dokonih i besposlenih ljudi", zaključio je Karadžić.