latinica  ћирилица
31/07/2015 |  11:51 | Autor: SRNA

Proradio vulkan na ostrvu Reunion

Na udaljenom ostrvu Reunion, gdje je pronađeno krilo za koje se vjeruje da pripada nestalom avionu "Malezija erlajns", eruptirao je vulkan.
Vulkan "Piton de la Furnez"  (Foto:fournaice.info) -
Vulkan "Piton de la Furnez" (Foto:fournaice.info)

Vlada ostrva Reunion, koje je zvanični dio Francuske, uvela je zabranu prilaska vulkanu "Piton de la Furnez", nakon erupcije zabilježene oko 10.00 časova po lokalnom vremenu.

Zamjenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je juče da je "gotovo siguran" da dio olupine pronađen na obali ostrva Reunion u Indijskom okeanu pripada nestalom "boingu 777" kompanije "Malezija erlajns".

Premijer Malezije Nadžib Razak rekao je potom da je ostatak olupine, za koji se vjeruje da je dio krila, poslat u francuski grad Tuluz na dalje ispitivanje.

Јuče je pronađen i dio putničkog kofera nedaleko od ostataka krila za koje se vjeruje da je dio aviona kompanije "Malezija erlajns" koji je nestao u martu prošle godine na letu "MH370".

Avion kompanije "Malezija erlajns" na liniji iz Kuala Lumpura ka Pekingu sa 239 putnika i članova posade, nestao je u martu 2014. godine.