latinica  ћирилица
31/07/2015 |  12:55 | Autor: Agencije

Pronađeni dio olupine pripada "Boingu-777"

Zvanični predstvnik malezijskog aerotransporta saopštio je da dio broja na pronađenom komadu olupine u Indijskom okeanu, kod ostrva Reinion, potiče sa nestalog "boinga-777", na letu MH-370.

Zamenik ministra transporta Abdul Aziz Kapravi rekao je za AFP, da su ga o tome zvanično obavijestili iz kompanije "Malejža erlajns", prenosi Tanjug.

Da je to vjerovatno, rekao je jutros i direktor australijskog Zavoda za bezbjednsot saobarćaja i šef tima za pretraživanje Martin Dolan, dodajući da će pronađeni dio krila biti poslat u Francusku na analizu.

Dio olupine je nađen u srijedu na ostrvu Reinion u Indijskom okeanu. Pronašao ga je čistač plaže, nakon čega su istražitelji pohrlili ka ostrvu.

Zamjenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi ranije je rekao da je gotovo siguran da dio olupine, pronađen na obali ostrva Reinion, pripada nestalom avionu.

Ostaci sa MH - 370

I jedan američki zvaničnik potvrdio je da pronađena ivica krila vjerovatno pripada nestalom avionu.

Avion na letu MH-370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Јužnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.

Vlasti vjeruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.