latinica  ћирилица
01/08/2015 |  18:24 | Autor: SRNA

Dunjić: Do jeseni još brojniji poslanički klub u NSRS

Narodni poslanik Slavko Dunjić najavio je da će Slobodni demokratski srpski klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske do jeseni imati još nekoliko poslanika.
Slavko Dunjić - Foto: SRNA
Slavko DunjićFoto: SRNA

Dunjić, koji je rekao da sada u okviru kluba djeluje kao poslanik Izvorne Srpske demokratske stranke, kaže da mu nije drago što je ova stranka mimo izbora postala parlamentarna na republičkom nivou, ali da njemu niko ne može zamjeriti na tome jer je isključen iz SDS-a.

On je rekao da sadašnji članovi Izvorne SDS, koji su isključeni ili istupili iz SDS-a, ne dijele više vrijednosti i stavove koje propagira rukovodstvo te stranke.

"Nijedno domaćinstvo ne može sačuvati jedinstvo i ostvariti napredak ukoliko neko od njenih članova izađe iz kuće i počne da ogovara ukućene. Tako niko ne može sačuvati Republiku Srpsku ako se udružuje sa nekim van nje. U svojoj kući možemo da se i posvađamo, ali kada izađemo moramo da nastupamo jedinstveno, a ne da dozvolimo da nam komšija sređuje po kući", istakao je Dunjić.

Dunjić je naglasio da aktivisti Izvorne SDS, koji su nedavno bili članovi SDS-a, neće "pljuvati u izvor sa koga su do juče pili, ali će upirati prstom i boriti se protiv onih koji mute taj izvor".

On je naveo da je Izvorna SDS postala parlamentarna i u opštinama Gradiška, Prnjavor i Kneževo.