latinica  ћирилица
02/08/2015 |  13:22 | Autor: SRNA

Sokolac: Dan i krsna slava opštine

U hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu danas na služena liturgija i obavljen slavski obred povodom Dana i krsne slave ove opštine.
Sokolac -Dan opštine - Foto: SRNA
Sokolac -Dan opštineFoto: SRNA

Nakon liturgije, u parohijskom domu organizovan je svečani ručak.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je zbog pada prihoda opštinska vlast u teškoj situaciji kada je riječ o obezbjeđenju sredstava i funkcionisanju budžeta, ali da uspijeva da održi sve vitalne funkcije u gradu i realizuje ranije započete projekte.

On kaže da opština radi dosta na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, popravci puteva, izgradnji novih saobraćajnica, uređenju Vojničkog spomen groblja "Mali zejtinlik".

Bjelica je podsjetio da je urađeno više seoskih vodovoda, rekonstruisana i postavljena rasvjeta u centru grada, oko sportske dvorane i škole, a da je planirano i postavljanje fontane u gradu.

On je najavio ulaganja od četiri do pet miliona KM u izgradnju farme muznih krava na Sokocu, dodajući da će u ovaj projekat biće uključena Organizacija UN za prehranu i poljoprivredu - FAO, koja bi trebalo da obezbijedi 1,1 milion dolara.

- Rukovodstvo opštine sada radi na realizaciji manjih projekata u vezi sa obezbjeđenjem mehanizacije za poljoprivredne proizvođače - laktofrize, muzilice, motokultivatore i drugo", rekao je Bjelica.

On je podsjetio da je u saradnji sa resornim ministarstvom i proizvođačima mlijeka započet projekat u vezi sa nabavkom junica.