latinica  ћирилица
03/08/2015 |  20:22 | Autor: Agencije

Prlainović pred SAD: Favoriti smo, ali nema potcjenjivanja

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović ocijenio je da su on i saigrači favoriti u četvrtfinalu prvenstva svijeta protiv selekcije SAD.
Andrija Prlainović - Foto: RTS
Andrija PrlainovićFoto: RTS

Prlainović je ipak pozvao na oprez uz poruku da je polufinale još daleko.

"Јoš smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf ali to sada ništa ne znači. Ne smije da bude potcjenjivanja", rekao je Prlainović za sajt nacionalnog vaterpolo saveza.

Američki selektor, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao rečenicom:

"Ovdje možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture", međutim, prvi saradnik Dejana Savića, Uroš Stevanović, poručio je da to sigurno neće zavarati ekipu Srbije.

"Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasjesti tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Vjerujem u iznenađenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom", kazao je Stevanović.

Srpski vaterpolisti tri dana su proveli radno, organizovani su sparinzi, kvalitetan je bio prije svega susret sa Hrvatskom.

"Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U četvrtfinalnom meču postoji opasnost, jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska", rekao je iskusni reprezentativac Milan Aleksić.

U 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Londonu, kada u sastavu nije bilo Slobodana Nikića.

"Nikada nisam izgubio od njih. Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su udarne igle, imaju dobar spoj mladosti i iskustva", smatra Nikić, dok je Stefan Mitrović dodao da je zbog sistema školovanja Amerikancima jako teško da naprave dobre selekcije u ovakvim sportovima.

"Zato mladim igračima mnogo znači iskustvo Azeveda, Smita, Mozesa. Igraju najbolje ovdje, sa vidljivim napretkom u svakom pogledu", ocijenio je Mitrović.

Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takođe, ali reprezentativci imaju opomenu iz Barselone 2013, kada su poslije tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom.

"Izvukli smo neke pouke. Niko Amerikancima ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako", zaključio je Duško Pijetlović.

Četvrtfinalna utakmica prvenstva svijeta izmedju vaterpolista Srbije i SAD igra se sutra u Kazanju od 20 časova i 30 minuta.