latinica  ћирилица
03/08/2015 |  21:01 | Autor: SRNA

KiM: Srpski poslanici glasali za ustavne amadmane

Poslanici Srpske liste podržali su danas izglasavanje ustavnih amandmana u Skupštini samoproglašenog Kosova, neophodnih za formiranja specijalnog suda za ratne zločine terorističke OVK.
Kosovo - sjednica Skuppštine Kosova - Foto: Screenshot
Kosovo - sjednica Skuppštine KosovaFoto: Screenshot

"U Skupštini Kosova i Metohije danas nije učinjen ustupak ni Srbima na Kosovu i Metohiji, niti međunarodnoj zajednici, već je reč o koraku u pravcu ispunjenja obaveze da se kazne odgovorni za teške zločine iz perioda kada su pojedinci uzeli oružje i pravo u svoje ruke", rekao je predsjednik Srpske liste Aleksandar Јablanović.

On je istakao da očekuje da bude usvojen zakon o specijalnom sudu kako bi počelo otvaranje slučajeva i procesuiranje okrivljenih pripadnika "OVK", prenose beogradski mediji.

"Svi poslanici Srpske liste podržali su ustavni amandman i ponovo pokazali odgovornost i jedinstvo u radu", dodao je Јablanović.

Јablanović je rekao da su poslanici Srpske liste, kojima su prethodnih dana upućene prijetnje, danas bili u Prištinu kako bi podržali formiranje specijalnog suda za zločine "OVK".

Skupština samoproglašenog Kosova podržala je danas ustavne amandmane kojima se omogućava formiranje specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici bivše terorističke OVK.