latinica  ћирилица
02/09/2015 |  07:39 | Autor: B92

Đilas: Bili smo voljni platiti osiguranje za Marjanovića

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je za RTS da su San Antonio Sparsi odbili prijedlog da vladajuće tijelo srpske košarke plati osiguranje za Bobana Marjanovića.

Marjanović je počeo pripreme sa reprezentacijom Srbije, ali su mu Sparsi zabranili da igra na Evrobasketu zbog otoka na stopalu.

Teksašani su početkom avgusta poslali zvaničan dopis Košarkaškom savezu u kojem se Marjanoviću izričito zabranjuje nastup na Evrobasketu, ali je Đilas još tada najavio da će biti preduzeti još neki koraci da bi se Sparsi ubijedili da puste Bobija.

Na pitanje da li je posijle razmijenjenih mejlova bilo još nekih kontakata sa San Antonijom povodom Bobijevog slučaja, predsjednik Đilas je odgovorio potvrdno:

"Јeste, bilo je. Mi smo došli do toga da smo čak uspjeli da nađemo osiguravajuću kompaniju koja bi osigurala Bobija od povrede na Evropskom prvenstvu, ali su onda ljudi iz San Antonija izašli sa zahtjevom da period osiguranja bude devet mjeseci, odnosno cijela sezona. To niko normalan ne bi radio, pa nismo htjeli ni mi. Meni je veoma žao što Marjanović sada nije sa nama, ali se nadam da će biti tu za sljedeće akcije. Zaista ne mogu da shvatim da neko nekom brani da igra za svoju zemlju".

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji. Reprezentacija Srbije će se naći u grupi B, u Berlinu, sa Njemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom. Prvi meč izabranike Aleksandra Đorđevića očekuje u subotu od 18 časova, kada igraju sa Špancima.