latinica  ћирилица
02/09/2015 |  07:49 | Autor: RTRS

Kolegijum danas o zakazivanju sjednice o setu reformskih zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas da zakaže nastavak pete, te šestu redovnu sjednicu parlamenta, na kojoj bi trebalo da bude razmatrano sedam reformskih zakona.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će u nastavku pete redovne sjednice biti razmatrano 19 tačaka, među kojima Prijedlog zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, advokaturi i vinu.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o jakim alkoholnim pićima, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji. Na sjednici Kolegijuma trebalo bi da bude zakazana i šesta redovna sjednica Narodne skupštine na kojoj će biti razmatran set reformskih zakona.

Cilj seta tih zakona, koji je utvrdila Vlada Republike Srpske, rasterećenje privrede, ograničenje javne potrošnje i povećanje odgovornosti za efikasno korišćenje.

Premijerka Željka Cvijanović izjavila je da se reformski zakoni donose u saglasnosti sa socijalnim partnerima i da do sada nije bilo većih zamjerki. Dodala je i da ti zakoni spadaju u prvi paket reformskih zakona, koji su definisani u Ekonomskoj politici Republike Srpske za ovu godinu i da će Vlada nastaviti da radi i na drugim obećanim zakonskim rješenjima.