latinica  ћирилица
02/09/2015 |  10:17 | Autor: SRNA

Čović posjetio kompaniju "Huavei"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u okviru službene posjete Kini povodom obilježavanja 70 godina od pobjede nad fašizmom, susreo se sa predstavnicima kompanije "Huavei" i podržao proširenje poslovne saradnje s firmama u BiH.
Čović u posjeti kompaniji "Huavei" - Foto: SRNA
Čović u posjeti kompaniji "Huavei"Foto: SRNA

U saopštenju Predsjedništva BiH navodi se da područje kojim se "Huavei" bavi predstavlja temelj razvoja privrede svake regije, a njena nova rješenja i tehnologije sigurno mogu pomoći efikasnijem postizanju uspješnih poslovnih rezultata firmi u BiH.

Uprava ove kineske kompanije istakla je dobru dosadašnju saradnju s kompanijama u BiH i ukazala na segmente tržišta gdje postoji mogućnost daljnjeg unapređenja.

BiH je relativno malo tržište, ali je naglašen potencijal  razvoja i modernizacije postojeće infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je spomenuto i da "Huavei", koji je prisutan na tržištu BiH duži niz godina projektima u informaciono-tehnološkoj i telekom industriji, želi da ojača poslovne odnose s firmama u BiH, kao i da je njihov vrlo razvijen istraživačko-razvojni centar, u kojem radi oko 46 odsto od ukupnog broja zaposlenih, garant kvaliteta njihovih proizvoda i usluga.