latinica  ћирилица
02/09/2015 |  19:19 | Autor: RTRS

Politička scena prešla granice dobrog ukusa-SDS demantuje da je Bosić izvrijeđao Stevandićevu porodicu (VIDEO)

Da je politička scena prešla granicu "dobrog ukusa" primjer su i optužbe predsjednika SDS-a Mladena Bosića koji je, prije dva dana u Gradišci, izvrijeđao porodicu bivšeg stranačkog kolege Nenada Stevandića.
Stevandić i Bosić - Foto: ilustracija
Stevandić i BosićFoto: ilustracija

Zbog uvreda Stevandić traži izvinjenje. Tvrdi da je Bosić licemjer i izdajnik koji je prvi "okrenuo ćurak“ protiv Republike Srpske, kukavički učestvujući u politici SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića.

Navode Stevandića, SDS demantuje. 

Lične razmirice i politička prepucavanja – samo dan nakon što je Izvorni SDS u Gradišci napunio prepunu dvoranu, a SDS u Banjaluci nije mogao da sastavi kvorum, oglasio se lider SDS-a Mladen Bosić. Za poltički krah SDS-a optužio je Slavka Dunjića i Nenada Stevandića koji su, upravo, zbog njegove politike, napustili ovu stranku.

U Bosićevom intervjuu Radio Gradišci na udaru je bila i Stevandićeva porodica: "S druge strane tu je i Nenad Stevnadić koji je napustio SDS, takođe odnio mandat, ali on nije za sobom povukao značajniji broj jer se radi o situaciji gdje je on, ne samo isprljao svoj obraz, već je svima jasno da se radi o korupciji zbog čega je bacio ljagu i na svoju porodicu. Vlast Republike Srpske je još jednom poslaniku SDS-a nudila sve i svašta, ali da mu nije palo na pamet da svojoj djeci ostavi mrlju na obrazu i da mu djecu zovu papkom".

"Ovakva sramota i nekultura nije zabilježena u javnoj komunikaciji Republike Srpske", reagovao je Stevandić. Kaže, da razumije Bosićev bijes, jer je u strahu od raspada SDS-a. Dodaje i da nije lako podnijeti ni optužbe za izdajništvo u Sarajevu.

"Јa smatram Bosića, čovjekom koji je kukavica, koji je politički izdajnik, koji sarađuje s Bakirom protiv Republike Srpske. To sa njegovom porodicom ne želim da dovedem u kontakt. Ako neko zbog toga napadne njegovu porodicu ja ću je zaštiti jer se javne osobe i ličnosti tako civilizacijski ponašaju", rekao je Stevandić. 

Tvrdnje Stevandića demantovao je SDS. U saopštenju navode da njihov predsjednik nije u intervjuu Radio Gradišci pominjao bilo čiju porodicu, pa ni Stevandića koji se našao prozvanim u izjavi zbog, kako navode, političke korupcije.

Ko nije dobro citirao Bosića? Radio Gradiška ili SDS?

SDS danas ponovo optužuje Stevandića za izdaju i, kako navode, dodvoravanje onima čije interese zastupa i brani u javnosti. Stevandić uzvraća:

"Nikad niko nije u predizbornoj kampanji obećao da će kada su u pitanju investicioni fondovi zaobilaziti Republiku Srpska. Da smo to obećali ne bi prešli cenzus... Nikad niko nije rekao da ćemo prenositi nadležnosti i usvajati zakone bez konsultacije Vlade Republike Srpske", ističe Stavandić.

Јasno je da je u političkoj borbi sve dozvoljeno, ali ipak postoji linija koju niko ne bi trebalo da pređe. Ona se zove porodica!