latinica  ћирилица
02/09/2015 |  19:33 | Autor: B92

Bogdanović: Trudim se da se što brže oporavim

Јedna od glavnih briga selektora Aleksandra Đorđevića pred start prvenstva Evrope je povreda leđa Bogdana Bogdanovića, a bek Fenerbahčea kaže da daje sve od sebe da se što brže oporavi.
Bogdan Bogdanović (Foto: Dragan Stanković) - Foto: TANЈUG
Bogdan Bogdanović (Foto: Dragan Stanković)Foto: TANЈUG

"Oporavak za sada napreduje dobro, na terapijama sam svaki dan i trudim se da što više opustim mišiće koji su u spazmu i grču. Nadam se što bržem oporavku", kaže Bogdanović.

"Orlovi" su na pripremama za predstojeći Evrobasket doživjeli samo jedan neuspjeh, i to kada su bili nekompletni, od Francuza u Lilu.

"Mislim da će se motivacija na prvenstvu dosta razlikovati od one sa pripremnih susreta, jer to kada krene nosi sa sobom neki poseban adrenalin, makar kada sam ja u pitanju", dodao je Bogdan.

Srbija svoj nastup u grupi B na Evropskom prvenstvu, u kojoj su još domaćin Njemačka, Island, Italija i Tuska, počinje u subotu od 18 časova – kada će joj rival biti Španija.

"Španija nije jedan od favorita, već glavni favorit u našoj grupi. Već dugi niz godina igraju ozbiljnu košarku, imaju sjajan tim... Ove godine su kao nešto slabiji, ali opet u svom timu imaju i NBA igrače i igrače koji su osvojili Evroligu. Igraju izvanredno, ali mislim da možemo da im pariramo, kao i da je dobra stvar što baš sa njima otvaramo. Tada smo najsvežiji i mislim da možemo najviše da pokažemo", istakao je bivši igrač Partizana.

Za kraj, Bogdanović je rekao da je atmosfera u timu pred start turnira super i da Srbija sebe smatra jednim od favorita.

"Donekle da, smatramo sebe favoritima. Imamo velike ambicije, uvijek idemo na najveće ciljeve.. Zbog rezultata na Mundobasketu u Španiji mislim da možemo i da 'prijetimo', jer smo posljednja evropska nacija koja je ostala u samoj završnici, do samog finala", zaključio je on.