latinica  ћирилица
02/09/2015 |  22:06 | Autor: B92

KSS oštro kritikovao "Er Srbiju"

Košarkaški savez Srbije izdao je saopštenje povodom problema koje je imao sa nacionalnim avio prevoznikom.

Iz srpskog Saveza poslali su zahtjev "Er Srbiji" za besplatnim dodatnim prtljagom koji je odbijen u jednoj rečenici.

U saopštenju Saveza oštro se osuđuje odluka kompanije "Er Srbija".

"Košarkaški savez Srbije najoštrije osuđuje odluku nacionalnog avio prevoznika Er Srbije da ne odobri zahtjev da se naša košarkaška reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina. U zahtjevu smo naveli da imamo puno sportske i medicinske opreme i zamolili da za to ne plaćamo. Naš zahtjev je odbijen u jednoj rečenici.

Nismo se bunili kada je menadžment Er Srbije prekinuo dugogodišnju praksu da nacionalna avio kompanija bude kroz kompenzaciju sponzor košarkaških reprezentacija. Nismo se bunili ni prošle godine kada smo poslije osvajanja srebra na svjetskom prvenstvu dva sata sjedili na aerodromu u Madridu i gledali u parkiran avion Er Srbije. Avion u koji nas nisu puštali i pored toga što ga je po košarkaše poslala Vlada Republike Srbije koja je je preuzela plaćanje troškova na sebe. U avion smo pušteni tek kad smo sa računa Saveza uplatili novac koji nam je kasnije Vlada refundirala. Sve smo razumjeli, ali da nam nacionalna avio kompanija ne može pomoći čak ni time da nas oslobodi plaćanja viška prtljaga, to zaista ne možemo da razumijemo i najoštrije osuđujemo", stoji u saopštenju Saveza.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gdje će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Njemačka, Hrvatska i Letonija.

Srbija na startu Šampionata u okviru grupe "B" igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slijede dueli sa Njemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30). Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.