latinica  ћирилица
03/09/2015 |  16:50 | Autor: RTRS

Banjaluka: Uhapšeni 30-ak minuta nakon pljačke zlatare (VIDEO)

Četvorica mladića iz Srbije koji su zbog pljačke zlatare u centru Banjaluke, brzom intervencijom policije uhapšeni, predati su Okružnom tužilaštvu. Prema tvrdnjama vlasnika zlatare, pljačkaši su ukrali nakit vrijedan oko pet hiljada maraka.
Banjaluka - Pljačka zlatare - Foto: RTRS
Banjaluka - Pljačka zlatareFoto: RTRS

Ovo nije jedina pljačka četvorice mladića, među kojima je i jedan malopljetnik. Za jednim od njih policija u Srbiji raspisala je i potjernicu. Sumnja se da su i na području Republike Srpske počinili više pljački i razbojništava. 

Dvadesetogodišnjaci Nenad Јerinić, Marko Živković i Simo Bingulac u Republiku Srspku uputili su se nakon pljačke jedne mjenjačnice u okolini Sombora. Prvo odredište bilo im je Bijeljina. Kada su novac od prodaje ukradenog auta i pljačke potrošili na provod uputili su se u Banjaluku. Samo dan nakon dolaska krenuli su u potragu za plijenom. Na udaru zlatara u centru grada.

Gospa Arsenić, portparolka CЈB Banjaluka, kaže da su ta lica uhapšena 30-ak minuta nakon počinjenog krivičnog djela u jednom hostelu i da je pronađen dio nakita.

Pljačkaši su bili smješteni u hostelu "Prag" u banjalučkom naselju Lauš. Nisu stigli ni da sakriju plijen, policija im je već bila na vratima.

Ne želeći pred kamere, u zlatari "Andra" kažu da su pljačkaši ušli kao zainteresovani kupci. Isprobavali su lančiće i ogrlice, diveći se draguljima. A, onda, naprasno, iz ruku vlasnice, istrgli tacnu sa zlatnim nakitom.

Dvadesetogodišnji Nenad Јerinić je s debljim policijskim dosijeom. Osim što mu je stavila tzv. "nanogicu" na nogu, valjevska policija za njim je raspisala i potjernicu.

Da li će biti deportovani u Srbiju ili će im biti suđeno u Srpskoj, zavisi od banjalučkog Okružnog tužilaštva. Izvještaj sutra nakon saslušanja.