latinica  ћирилица
04/09/2015 |  15:29 | Autor: SRNA

"Kočićev zbor" opravdao očekivanja

Organizacioni odbor 50. "Kočićevog zbora" konstatovao je da je ovogodišnja jubilarna manifestacija, od 16. do 31. avgusta, opravdala očekivanja i na dostojanstven način reprezentovala lik i djelo Petra Kočića, jednog od najznačajnijih srpskih i južnoslovenskih književnika.
"Kočićev zbor", arhiv - Foto: RTRS
"Kočićev zbor", arhivFoto: RTRS

Na sjednici Organizacionog odbora, na čelu sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, konstatovano je da je na ovogodišnjem "Kočićevom zboru", u književnom i kulturno-umjetničkom programu učestvovalo više od 300 književnika, glumaca, muzičara i drugih umjetnika, te da su kulturne manifestacije bile dobro posjećene.

Organizacioni odbor konstatovao je da je najveći dio institucija i pojedinaca, koji su bili uključeni u organizaciju jednog od najznačajnijih ovogodišnjih kulturno-umjetničkih i društvenih događaja u Republici Srpskoj, uspješno realizovao svoje obaveze, saopšteno je iz Organizacionog odbora.

Istaknuta je podrška predsjednika Republike Srpske, Vlade, grada Banjaluka i institucija i ustanova Srbije, posebno Konzulata u Banjaluci.

Prema podacima pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka, centralnoj manifestaciji i ovogodišnjem zboru prisustvovalo je 45.000 posjetilaca.

Organizacioni odbor zaključio je da je, u saradnji sa Zavičajnim društvom "Zmijanje", već sada potrebno pristupiti pripremama za organizovanje 51. "Kočićevog zbora", posebno imajući u vidu činjenicu da se iduće godine obilježava sto godina od smrti književnika i narodnog tribuna Petra Kočića.