latinica  ћирилица
04/09/2015 |  19:15 | Autor: RTRS

Gradiška: Ko je falsifikovao Službeni glasnik? (VIDEO)

Na lokalnoj političkoj sceni u Gradišci nova prepucavanja. Poslije promjene brava na skupštinskim prostorijama, asistencije sudske policije u preuzimanju vlasti, poništenju presude Okružnog suda, danas novi politički okršaj.
SO Gradiška - Foto: Screenshot
SO GradiškaFoto: Screenshot

Nova skupštinska većina od 17 odbornika izdala je peti broj Službenog glasnika opštine za koji načelnik i opozicija predvođena SDS-om trvde da je ilegalno štampan i da je nevažeći.

Za novoimenovanog predsjednika Skupštine opštine koga podržava 17 od ukupno 31 odbornika ništa nema sporno u objavljivanju glasnika čime su verifikovane odluke o razrješenjima i imenovanjima usvojene na vanrednoj sjednici 23 februara.

- Mislim da su se svi uslovi stekli da se službeni glasnik može izdati i mi smo ga trebali izdati i mnogo ranije ali nam je to onemogućeno kao što nam je i sve drugo onemogućeno - kaže Uroš Grahovac, predsjednik Skupštine opštine Gradiška.

Odluka o izdavanju Službenog glasnika kao i sve do sada donesene odluke nove skupštinske većine koju predvodi SNSD za načelnika opštine su neprihvatljive.

- Službeni glasnik nije odštampan u prostorijama naše opštinske uprave i nije prošao proceduru revizije uređivačkog kolegijuma i sve ćemo to proslijediti nadležnim istražnim organima kako bi se utvrdilo ko su počinioci takvog akta - kaže Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška.

Dva Službena glasnika u opticaju donijela su pometnju među razriješenim i novoimenovanim članovima upravnih i nadzornih odbora lokalnih preduzeća. Tako se desilo da poslije podnesene ostavke na mjesto direktora predškolske ustanove ,"Lepa Radić," Milu Šeatovića nema ko da razriješi i postavi novog direktora. Posljedica toga je da je Šeatović istovremeno u radnom odnosu u predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi Petar Kočić, gdje je radio prije imenovanja za direktora vrtića.

- Imaomo jedan problem koji se tiče njegovog razrješenja ali istovremeno i mogućnost da upravni odbor imenuje direktora iz reda zaposlenih službenika, koji će biti ovlašten da na neki način organizuje proces rada - kaže Latinović.

Za predsjednika Skupštine opštine Gradiška Uroša Grahovaca ovo je još jedno grubo kršenje zakona od strane načelnika opštine jer, kako je istakao, imenovanje je u nadležnosti skupštine a ne upravnog odbora. Zbog toga je najavio podnošenje krivične prijave.