latinica  ћирилица
16/09/2015 |  09:44 | Autor: TANЈUG

"Naoružani migrant" u stvari odžačar

Na poziv jedne djevojke, pripadnici češke policije krenuli su u potragu za "naoružanim migrantom u crnom" za kog se ispostavilo da je odžačar sa četkom prebačenom preko ramena
Ilustracija (Foto: mnn.com) -
Ilustracija (Foto: mnn.com)

Policiju u mjestu Damazlice, na jugozapadu Češke, alarmirala je usplahirena djevojka koja je tvrdila da je vidjela kako ulicom šeta "muškarac tamne puti u crnom kombinezonu s bijelom kapom i mašinkom", prenosi Tanjug.

Predstavnica lokalnih snaga reda Dagmar Brozova, javlja AFP, potvrdila je da je policija odmah reagovala na poziv: "Na licu mjesta policija je pronašla odžačara koji je zaista nosio crni kombinezon i bijelu kapu. Umjesto mitraljeza preko ramena mu je bila prebačena odžačarska četka".

U atmosferi medijske opsjednutosti talasima migranata koji zapljuskuju Evropu, i u trenutku kada vlasti u Pragu odbijaju kvote za raspoređivanje migranata, češka policija sve više dobija apele građana zabrinutih zbog prisustva stranaca u svojim gradovima.

"To se ponekad graniči sa histerijom. Nastojimo da im objasnimo da je riječ o sezonskim radnicima koji su došli iz Slovačke kao ispomoć u berbi hmelja", pričaju i žandarmi grada Nove Straseci, nadomak Praga.