latinica  ћирилица
07/10/2015 |  15:05 | Autor: SRNA

Tegeltija: Do kraja godine rebalans budžeta

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je u Banjaluci da će vjerovatno do kraja ove godine biti izvršen rebalans budžeta Srpske.
Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske - Foto: SRNA
Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike SrpskeFoto: SRNA

Tegeltija je naveo da razlog za rebalans budžeta neće biti zaduživanja obveznicama i trezorskim zapisima.

"Razlog je što ćemo na nekim pozicijama trebati više sredstava, a na nekim nećemo potrošiti predviđena sredstva, tako da će doći do njihove preraspodjele", rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da se Vlada Republike Srpske dugoročno i kratkoročno zadužuje odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Tegeltija je napomenuo da će rad Vlade Srpske biti ocijenjen u naredna dva mjeseca kada budu usvajani budžet i ekonomska politika za narednu godinu, te odluka o dugoročnom zaduživanju.

Govoreći o akcionom planu za sprovođenje Reformske agende, Tegeltija je podsjetio da ga je Vlada Srpske usvojila prije dva mjeseca.

"Draft ovog plana smo dali Savjetu ministara BiH i Vladi Federacije BiH, jer smo željeli da imamo identične akicone planove. Na bazi toga oni su ih i sačinili", dodao je Tegeltija i ponovio da je Republika Srpska vodeća u sprovođenju reformi u BiH.