latinica  ћирилица
08/10/2015 |  13:47 | Autor: SRNA

NSRS usvojila izvještaj Komisije za utvrđivanje sukoba interesa

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas u Banjaluci izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske u prošloj godini u kome se ističe da je utvrđeno 10 sukoba interesa.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

U izvještaju se navodi da je u prošloj godini doneseno 35 rješenja, da je dato 35 mišljenja u 24 slučaja i usvojeno isto toliko zaključaka.

Poslanici su usvojili izvještaj o radu Komisije za žalbe u 2014. godini u kome je naglašeno da je razmatrano 15 žalbi o sukobu interesa.

U danu za glasanje usvojen je izvještaj o izvršenju plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u kome se ističe da je u prošloj godini sufinansirao 52 projekta, a da je ukupna vrijednost investicija bila 2.862.293 KM.

Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2014. godinu primljen je k znanju.

Usvojena je informacija o dugu sa stanjem na dan 31. decembar 2014. godine prema kojoj je ukupan dug Republike Srpske iznosio  5,06 milijardi KM, te informacija o realizaciji Strategije razvoja kulture Srpske od 2010. do 2015. godine.

Poslanici su po skraćenom postupku usvojili i odluku o izradi plana parcelacije za auto-put Banjaluka - Doboj, kao i odluku o izradi zoning plana područja posebne namjene Andrićgrad .

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i Izvještaj o poslovanju Investiciono–razvojne banke /IRB/ Republike Srpske u 2014. godini i fondova, sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora. U izvještaju se, između ostalog, navodi da je IRB u 2014. godini odobrila 918 kreditnih zahtjeva u ukupnom iznosu od 114.958.246 KM.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za prvih šest mjeseci ove godine, za koji je planirano da bude izdvojeno 6,7 miliona KM iz budžeta Srpske.

Usvojen je Godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća i zanatsko-preduzetničku djelatnost u Republici Srpskoj za 2014. godinu, u kojem se navodi da je u Srpskoj prošle godine registrovano 3.242 nova  preduzetnika.

U ovom izvještaju se navodi da je registrovano 839 malih i srednjih preduzeća, dok je ugašeno 569 malih i srednjih preduzeća i 4.969 subjekata u formi preduzetnika.

Usvojena je informacija o realizaciji Strategije zapošljavanja Republike Srpske 2011-2015, za period 2013-2014. godine.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Informaciju o stanju u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2014. godinu.

Usvojena je Odluka o izradi prostornog plana područja od posebne namjene "Aerodrom Banjaluka", te Odluka o izradi prostornog plana područja posebne namjene Klekovača .

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zaključio je rad šeste redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.