latinica  ћирилица
08/10/2015 |  19:41 | Autor: RTRS

Snimanje Radišića- biće posla za Specijalno tužilaštvo (VIDEO)

Snimanje Mile Radišića, kao bumerang okrenulo se protiv SDS-a. Biće ovo dodatni posao za Policiju i Specijalno tužilaštvo Republike Srpske, kaže stručnjak za bezjbednost Predrag Ćeranić.
(foto: screenshot) -
(foto: screenshot)

Nastavak je ovo, kaže Ćeranić, specijalnog rata, koji se vodi protiv rukovodstva Republike Srpske. 

- Ptičice su počele da pjevaju, dolazi proljeće, a ustvari je teška zima - rekao je Vukota Govedarica, funkcioner SDS.

Ptičica je propjevala i rekla da joj je Mladen Bosić za snimanje Mile Radišića ponudio milion maraka. Ptičicu su iznevjerili, pa su joj dali samo 100 hiljada. Novac Goranu Suvari lično su predali savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, koji je prošle godine optužen za utaju poreza u Fudbalskom klubu Slavija. Bivši novinar i kako je sebe predstavljao borac za borbu protiv kriminala i korupcije, aktuelni savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, dematnuje da je Suvari dao novac.

"Јa nisam snimao Radišića", kaže Vukanović.

Novinar RTRS pita: "Da li ste dali novac? Postoje ozbiljne optužbe."

Vukanović:"To su neozbiljne optužbe. Mi ga nismo tajno snimali. Uopšte nije bitno kako smo došli u posjed snimka..."

Itekako je važno, kaže Predrag Ćeranić, zapitavši da li su se neke političke partije pretvorile u paraobavještajne organizacije, jer koriste tipične metode obavještajno-bezbjednosnih službi.

- Velike su sume u pitanju, odakle potiče novac, iz čijih je to fondova: Da li iz domaćih izvora, novac poreskih obveznika ili su to sredstva nekih stranih ambasada koje vode psihološke operacije u RS? - pita Ćeranić.

Da različite sile krstare Balkanom, potvrđeno je i na današnjem skupu u Beogradu pod nazivom "Ko destabiliše Balakan". Glavna uloga nesumnjivo je pripala Americi. Dragomir Anđelokvić smatra da SADimaju samo jedan cilj - stvaranje haosa na ovim prostorima. 

- Јer Amerika i dalje želi da ruši sve one koji su joj nepodnobni, da instalira podobne političare, ne da bi bilo bolje građanima, već Americi - ističe Anđelković.

Podobne političare, pojedine strane ambasade u BiH, vide u liderima tzv. Saveza za promjene, pomoću kojih, smatraju stručnjaci, pokušavaju da uruše ustavni poredak Republike Srpske. Svaki pokušaj, bar za sada, nevješto je izveden. 

-  Očito je da se radi o obavještajnoj organizaciji, a pokazalo se da akteri koji su je vodili nisu dorasli obavještajnim poslovima, jer se njihovo oružje okrenulo protiv njih - zaključuje Ćeranić.

Kako god, riječ je o nezakonitom prisluškivanju. Svi argumenti ponovo će u Policiju i Specijalno tužilaštvo Srpske.