latinica  ћирилица
09/10/2015 |  20:42 | Autor: Agencije

Baždarević uoči utakmice sa Velsom: Imamo dovoljno razloga za pobjedu

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević i bh. reprezentativac Asmir Begović na večerašnji konferenciji za novinare na Bilinom Polju su rekli kako će učiniti sve da odgovore na igru Velsa.
Asmir Begović i Mehmed Baždarević  (Foto:Anadolija) -
Asmir Begović i Mehmed Baždarević (Foto:Anadolija)

Baždarević je na početku konferencije izjavio kako su neki igrači napustili pripreme, ali da spremno dočekuju utakmicu protiv Velsa.

“Vjerovatno ste vidjeli da smo imali probleme i da su neki igrači napustili pripreme, Kolašinac, Zec i Tino Sušić, a jučer je pozvan Hajrović. Edin DŽeko od prvog dana je bio želja nas svih, sve smo učinili, biće na treningu ali i dalje se samo nadamo da će biti sa nama na terenu ili na klupi“, rekao je Baždarević.

Baždarević je istakao da su ih studirali te da se najviše brinu kontranapada protivnika.

“Studirali smo ih, a vi znate kako igraju, da su kolektivni i disciplinovani sa dobrim kontrama i individualcima i ekipa koja će dozvoliti posjed da bi nas kontrirali. Mislim da ćemo biti spremni i imati odgovor za ono sutra. Ne smijemo upasti u zamke koje ce nam postaviti protivnik“, izjavio je Baždarević te dodao:

“Svi znaju koliko Edin znači za ovu ekipu. Sretni smo da će biti sa nama, a koliko će učestvovati sutra vidjećemo. Međutim, ovih 23 momaka mora nadoknaditi igru onih koji nisu sa nama.“

Na pitanje novinara da li će presuditi inat u sutrašnjoj utakmici, Baždarević je odgovorio:

“Јa bih da im čestitam na onom što su uradili. Oni su zaslužili ovu poziciju, već su se plasirali, a da nam treba inat, ne treba. Dovoljno smo motivisani i razmišljamo o svemu. Neće biti lako, ali ne trebaju nam dodatni motivi.“

Asmir Begović je rekao da pritisak koji postoji odgovara bh. ekipi za sutrašnju utakmicu te da Bejlu ne smiju dozvoliti slobodu u igri.

“Mislim da nam pritisak odgovara imamo dosta karaktera u ekipi koji vole velike utakmice i radujemo se utakmici. Odgovara nam da igramo pozitivno i nema druge za nas. Mi smo spremni za Bejlu i sve ostale igrače. Često sam igrao protiv njega, vrhunski je igrač ali moramo ih pritisnuti što je više moguće i biti pametni. Ne smijemo dati prostora Bejlu da igra svoju igru“, izjavio je Begović.

Begović je još dodao da je Vels dobra ekipa i da je lijepo vidjeti da male nacije grade velike ekipe i postižu lijepe rezultate.

Prvih jedanaest i odluka o igri Edina DŽeke biće poznata nakon treninga.