latinica  ћирилица
11/10/2015 |  10:54 | Autor: RTS

EURO 2016: Srbija - Portugalija, prenos RTRS od 17.50

Srbija je odavno izgubila sve šanse da se nađe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Portugalija je ubjedljivo prva u kvalifikacionoj grupi I. "Orlovi" žele i treću uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama, Portugalci isprobavaju nove snage. Direktan prenos je na RTRS-a od 17.50 časova.
EURO 2016: Srbija - Portugalija - Foto: RTS
EURO 2016: Srbija - PortugalijaFoto: RTS

Sa pomiješanim osjećanjima očekujemo posljednji kvalifikacioni meč Srbije za Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj. Sve lađe ka Galiji odavno su otplovile, ali pobjeda u Elbasanu nad Albanijom kao da je ponovo pokrenula interesovanje za reprezentativni fudbal.

Nisu izabranici Radoslava Ćurčića u duelu sa Albancima prikazali maestralnu igru. Naprotiv, ponovo je to djelovalo traljavo i pomalo neorganizovano, ali pobjeda je stigla u završnici meča.

I to druga vezana pobjeda u kvalifikacijama. Kada bi "orlovi" savladali i Portugaliju, koja je već obezbijedila plasman na Evropski šampionat, ponovo bi se rodila nada da fudbaleri, poput mnogih drugih sportista, konačno mogu da obraduju naciju, u nekom sljedećem ciklusu...

Selektor Portugalije već je najvaio da ne dolazi u Srbiju sa najjačim sastavom, pa ljubitelji fudbala tako neće imati priliku da vide jednog od najboljih fudbalera svijeta Kristijana Ronalda.

U timu Srbije vjerovatno neće biti Ivanovića i Matića, koji su se povrijedili u Elbasanu, ali Ćurčić će imati priliku da isproba nekoliko igrača koji u ovom ciklusu nisu dobijali značajniju minutažu.

Direktan prenos utakmice možete pratiti na RTRS-u od 17.50 časova.