latinica  ћирилица
12/10/2015 |  17:18 | Autor: RTS

Božić: Zabrinutost postoji ali nema mjesta nervozi!

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je da nema mjesta nervozi i da ima vremena da crno-beli kompletiraju ekipu i bore se za plasman među četiri najbolja tima Јadranske lige.
Košarkaši Partizana (Foto: kkpartizanrs) -
Košarkaši Partizana (Foto: kkpartizanrs)

"Svjestan sam da navijači nisu navikli na loše rezultate, ali briga je dio mog posla i uprave i uradićemo sve što je u našoj moći da kompletiramo tim. Potrebno nam je vrijeme zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nema mjesta nervozi, ali briga postoji, briga koja me tjera da budem maksimalan i dam sve od sebe zajedno sa ljudima u klubu", rekao je Božić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

"Mislim da nije kasno da Partizan kompletira ekipu, imamo dovoljno vremena da dobro radimo. Prošle sezone smo kasno kompletirali tim, ali smo od polovine decembra nanizali 13-14 pobjeda i izborili plasman među četiri najbolja. Ne mogu da obećam, ali poslije ovog ekstremnog ritma na početku Јadranske lige igraćemo jednom nedjeljno i imaćemo vremena da radimo na nedostacima. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno, duga je sezona", rekao je Božić.

On je dodao da je normalno da mlada ekipa ima oscilacije u igri, ali da ga tješi to što je ekipa u prethodnim utakmicama pokazala karakter.

"Pokazali su da mogu da odigraju na dobrom nivou. To trenutno tješi, ali ne daje alibi za poraze. To je recept kako moramo da radimo", rekao je Božić.

Trener crno-bijelih naveo je povodom dovođenja novih igrača da sa Danilom Anđušićem postoji obostrana volja da se potpiše ugovor, ali da je to stvar administracije njegovog bivšeg kluba.

On je naveo i da je postignut dogovor da Dino Murić trenira sa Partizanom, ali da je to odloženo a da po pitanju stranaca "još nema ništa konkretno".

Božić je rekao da će Mihajlo Andrić sutra ići na kontrolu posijle koje će biti odlučeno da li će skinuti ortopedsku čizmu.
"Slijedi mu lagan uvod, postepeno ćemo ga uvoditi i na osnovu toga vidjećemo kako će ići, to je individualna stvar", rekao je on.

Govoreći utakmici sa Sutjeskom, Božić je rekao da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv kvalitetnog tima.

"Sutjeska je kroz kvalifikacije došla u Јadransku ligu. Pokazala je da se time ne zadovoljava. Kvalitet i karakter ekipe pokazala je pobjedivši Olimpiju. Svaka utakmica u ovom momentu je za nas ozbiljna, tako je shvatamo i pripremamo se. Želimo da napravimo korak naprijed u igri u odnosu na prethodne utakmice", rekao je Božić.

Dubljević: Partizan je evropska košarkaška institucija

Trener Sutjeske Dušan Dubljević rekao je danas da Partizan predstavlja instituciju evropske košarke i da očekuje teško gostovanje, bez obzira na trenutne probleme crno-bijelih.

"Utakmica sa Partizanom sigurno je veliki izazov za našu ekipu, jer u goste idemo evropskoj košarkaškoj instituciji. Znamo svi da Partizan prolazi kroz težak period, da su podmladili tim, međutim, oni koji su dobro informisani znaju da se radi o ekipi sa velikim potencijalom i sigurno će uz najavljena pojačanja podizati nivo svoje igre i biti konkurentni za gornji dio tabele", rekao je Dubljević.

Nikšićani imaju dvije pobjede, jednu više od Partizana, a u Beograd stižu bez povrijeđenih Nikole Koraća i Marka Kovača.

"Što se nas tiče evidentno je da nismo razočarali na otvaranju prvenstva. Utakmica sa protivnikom kao što je Partizan kao i sam ambijent u njihovoj dvorani mnogo motivišu i nadam se većem broju raspoloženih igrača", dodao je Dubljević.

Krilni centar Sutjeske Radosav Spasojević vjeruje da njegov tim može da ostvari pobjedu u Beogradu.

"Partizan nije neko kome možemo da prijetimo, ali svakako da ćemo dati maksimum i pokušati da trijumfujemo, što neće biti nimalo lako. Iz utakmice u utakmicu napredujemo kao ekipa i atmosfera u klubu je sjajna. Respektujemo Partizan, ali idemo na pobjedu", rekao je Spasojević.

Utakmica 5. kola ABA lige Partizan - Sutjeska igra se u utorak od 21 sat u hali Pionir.