latinica  ћирилица
12/10/2015 |  18:54 | Autor: TANЈUG

Beograd: Potpisan Memorandum sa Indonezijom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je danas sa indonežanskim kolegom Imamom Nahravijem Memorandum o razumijevanju u oblastima omladine i sporta.
Vanja Udovičić (Foto: Wikimedia) -
Vanja Udovičić (Foto: Wikimedia)

"Dosadašnja saradnja dva ministarstva bila je odlična i nadam se da će u budućnosti biti još bolja. Srbija može da pomogne Indoneziji u uspostavljanju sistema sporta koji se bazira na aktivnom učešću i saradnji različitih aktera. Posebno važna stavka u našoj saradnji jeste razmjena stručnjaka različitih profila, kao i saradnja na nivou Zavoda za sport i medicinu sporta i Antidoping agencije sa relevantnim tijelima u Indoneziji“, rekao je Udovičić.

On je naveo da Vlada Srbije radi na razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma, da je želja da se privuče što više stranih sportista i saveza da dođu na pripreme u Srbiju, i da se nada da će među njima biti i indonežanski sportisti.

Prema riječima Udovičića zajednički cilj obe države je motivisanje i podsticanje participacije mladih u sportu, kao i promovisanje zdravih stilova života.

"Što se omladine tiče, Srbija ima čime da se pohvali. Sa Indonezijom možemo da organizujemo razmjenu studenata, edukativne sadržaje za mlade, volonterske kampove, a sa njima ćemo razgovarati i o omladinskom preduzetništvu", istakao je Udovičić i dodao da veruje da će ovo biti temelj za još bolju saradnju u budućnosti.

Ministar omladine i sporta Republike Indonezije Imam Nahravi istakao je da mu je čast da ima priliku da boravi u Srbiji i zahvalio se ministru Udovičiću na pozivu.

On je rekao da mu je Srbija veoma bliska srcu i da mnogo zna o njoj, ali naglasio da postoji mnogo prostora za saradnju dvije zemlje i pozvao srpskog ministra u zvaničnu posjetu Indoneziji.

Ministri su obišli Zavod za sport i sportsku medicinu i Naučno tehnološki park na Zvezdari.