latinica  ћирилица
13/10/2015 |  16:25 | Autor: B92

Hrvati planiraju da prekinu meč na Malti?

Hrvatski navijači, njih oko 300, uglavnom članova Torcide, planira da prekine utakmicu između Malte i Hrvatske, prenosi Indeks.

Mnogi navijači iz Hrvatske došli su do karata kupovinom od lokalnog stanovništva, uprkos zabrani ulaska na stadion zbog odluke Hrvatskog fudbalskog saveza da ne vodi organizovano navijače u La Valetu.

Malteška policija uhapsila je novih devet hrvatskih državljana, pretežno pristalica Hajduka iz Splita, jer su istakli transparent prijetnji rukovodiocima HFS, ali i jer se sumnja da su htjeli kamenicama da napadu policiju.

Dodatan problem oko organizacije utakmice pravi i to što će samo 150 redara biti na stadionu, ali i tako mali broj je ažuran za Maltežane.

Tokom prethodne noći, šestorica navijača hrvatske reprezentacije uhapšena su poslije sukoba sa obezbjeđenjem u jednom noćnom klubu, uglavnom srpskim državljanima.

U Hrvatskoj je trenutno na snazi bojkot navijača prema reprezentaciji zbog smjene selektora Nika Kovača i postavljanja Anta Čačića, po želji prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

Navijači 'Vatrenih' već su svojoj ekipi napravili ogromne probleme tokom ovog kvalifikacionog ciklusa, pošto su najprije prekinuli duel sa Italijom na Đuzepe Meaci, zbog čega su kažnjeni igranjem pred praznim tribinama uz novčanu kaznu, da bi pred 'revanš' na Poljudu sa 'Azurima' iscrtali kukasti krst na terenu – što ih je koštalo jednog boda.

Utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Malte i Hrvatske igra se od 20.45 sati.