latinica  ћирилица
05/11/2015 |  11:57 | Autor: RTRS

U toku sastanak patrijarha Irineja sa zvaničnicima iz Srpske (VIDEO)

U Vladičanskom dvoru u Bijeljini u toku je sastanak patrijarha srpskog Irineja i članova Svetog arhijerejskog sinoda sa vodećim političkim predstavnicima Republike Srpske. Sastanku koji je počeo prije 2 sata, prisustvuju predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović, srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić, i prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.
Počeo sastanak patrijarha Irineja sa zvaničnicima iz Srpske - Foto: RTRS
Počeo sastanak patrijarha Irineja sa zvaničnicima iz SrpskeFoto: RTRS

Centralna tema sastanka biće, kako se očekuje: stanje, problemi i vizija ukupnog nacionalnog bića srpskog naroda. U sklopu toga, svakako bi trebalo biti govora i o stanju i položaju srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH.

Nakon sastanka u porti Episkopske rezidencije predviđeno je obraćanje novinarima, koje će direktno prenositi Radio-televizije Republike Srpske.

Za sastanak vlada veliko interesovanje medija. Srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović pred sastanak nisu davali izjave.