latinica  ћирилица
25/11/2015 |  20:13 | Autor: B92

Bajden: SAD podržavaju politiku koju vodi Nikolić

SAD podržavaju doprinos Srbije u prevazilaženju bezbjednosnih izazova, pozitivan odnos prema migrantskoj krizi, kao i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

To je rekao je potpredsjednik SAD DŽozef Bajden tokom susreta sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Zagrebu.

Kako je saopštila Služba sa saradnuju sa medijima predsjednika, u srdačnom i otvorenom razgovoru sa potpredsjednikom SAD, u okviru sastanka Brdo-Brioni, predsjednik Nikolić posebno je istakao važnost saradnje u prevazilaženju izazova današnjice, među kojima je terorizam najveći.

Bajden je tom prilikom prenio da SAD podržavaju politiku koju vodi predsjednik Nikolić kao i doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu.

Potpredsjednik SAD zahvalio je Nikoliću na doprinosu Srbije u prevazilaženju bezbjednosnih izazova i ponovio stav da SAD podržava Srbiju u njenim naporima da sprovede reforme, kao i u težnji da postane punopravni član Evropske unije, navodi se u saopštenju.

U Zagrebu se održava samit Brdo-Brioni na kome učestvuju predsednici država bivše SFRЈ i Albanije, a kome prisustvuju američki potpredsjednik DŽozef Bajden i predsjednik Savjeta Evrope Donald Tusk.