latinica  ћирилица
26/11/2015 |  11:58 | Autor: TANЈUG

Drogba: Čelsi nema vođu na terenu

Legendardni fudbaler Čelsija Didije Drogba rekao je da je razlog posrtanja ekipe Žozea Murinja to što nema lidera na terenu.

"Tokom mog boravka u Čelsiju imali smo mnogo lidera u timu, kao što su Lampard, Čeh, Teri, Balak, Ševčenko, Esijen, Makelele, pa i ja... Sve su to bila velika imena sa izraženim karakterom. U svakom trenutku smo preuzimali odgovornost za loše rezultate i kasnije mijenjali situaciju", rekao je Drogba za San.
 Napadač iz Obale Slonovače ističe da je kapitenu DŽonu Teriju veoma teško da pobjednički mentalitet prenese na saigrače.
 "To je nešto što ne može da se nadogradi, već se rađa sa tim. Mora da se osjeti trenutak kada i šta bi trebalo da se razgovara sa timom, ali i da te ostali prihvate kao lidera", zaklučio je Drogba.
 Drogba je za devet sezona, u dva mandata, odigrao 381 utakmicu i postigao 164 gola, ali i bio najzaslužniji za najveći uspjeh u istoriji kluba i osvajanja Lige šampiona 2012. godine kada je u finalu protiv Bajerna postigao izjednačujući gol u finišu i kasnije u penal seriji realizovao odlučujući udarac sa "bijele tačke".
 Sadašnji fudbaler Montreala upisao se u četiri titule Premijer lige, četiri FA kupa, tri Liga kupa i dva Komjuniti šilda.