latinica  ћирилица
29/11/2015 |  17:37 ⇒ 18:21 | Autor: TANЈUG

Nikolić i Vučić danas se sastali dva puta

Predsjednik i premijer SArbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastali su se i danas popodne, po drugi put u toku dana.
Vučić i Nikolić - Foto: B92
Vučić i NikolićFoto: B92

Nikolić je, kako je saopšteno, pružio nedvosmislenu podršku premijeru u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala.

"Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Vlade Aleksandar Vučić imali su danas još jedan susret na Andrićevom vencu. Tema drugog sastanka bila je učešće predsjednika Srbije na konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama, koji će u ponedjeljak biti održan u Parizu. Predsjednik Republike i predsjednik Vlade ponovo su razgovarali o značaju održavanja Samita OEBS-a u Beogradu. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić ponovili su važnost jedinstva u djelovanju svih državnih organa u cilju obezbjeđivanja sigurnosti građana Srbije. Nikolić je pružio je nedvosmislenu podršku premijeru Vučiću u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala zahtijevajući da se ona sprovede do kraja", saopštila je Vlada.

Nakon prijepodnevnog sastanka Nikolića i Vučić saopšteno je da su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Srbiji i najvažnijim temama vezanim za budućnost zemlje.

Dvojica zvaničnika posebno su razmatrali značaj predstojećeg Samita OEBS-a, razvoj Srbije u svim oblastima, ali i prepreke i izazove u očuvanju bezbjednosti zemlje, kao i teške pritiske na Srbiju, saopšteno je iz Vlade.

Nikolić i Vučić su istakli da je za napredak Srbije potrebno puno jedinstvo u djelovanju svih državnih organa i da samo snažna Srbija može da obezbijkedi prosperitet svojim građanima. Dogovoreno je da Nikolić i Vučić potpuno jedinstveno i usaglašeno, u skladu sa najboljim interesima Srbije, nastave zajednički posao na stvaranju uslova za buduće uspjehe države.