latinica  ћирилица
02/12/2015 |  13:39 ⇒ 13:40 | Autor: SRNA

Osnovan omladinski šahovski klub "Sloga"

U Doboju je osnovan Omladinski šahovski klub "Sloga" koji broji 25 članova i trenutno je jedini prostor za ljubitelje igre na 64 polja, rekao je Srni predsjednik kluba Zdravko Đuričić.
Šah - Foto: ilustracija
ŠahFoto: ilustracija


Đuričić je rekao da su šahovski klub osnovali entuzijasti sa ciljem da se ovaj sport sa dugom tradicijom u Doboju ponovo popularizuje i omasovi.

"Imamo jednog trenera i još tri su na obuci. Namjeravamo u narednom periodu da osnujemo i omladinsku škola šaha i aktivno učestvujemo na takmičenjima", naveo je Đuričić.

Јednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine Doboj klubu je ustupljen gradski objekat u Ulici Filipa Višnjića. Đuričić pojašnjava da je dodijeljeni prostor, od oko 132 metra kvadratna, totalno devastiran i da slijede njegova sanacija i opremanje u čemu pomoć očekuje od ljudi, organizacija i institucija dobre volje.

On ističe da su Dobojlije u dosadašnjem periodu nastupale za klubove iz drugih gradova, izrazivši nadu da će se osnivanjem novog kluba situacija promijeniti.

Klub je prijavljen Gradskom sportskom savezu, a zahtjev će uputiti i nadležnom ministarstvu, te Šahovskom savezu Republike Srpske.

Šahovski klub "Doboj" koji je postojao u ovom gradu, nakon prošlogodišnjih poplava i drugih problema, nije uspio da se oporavi.

Đuričić kaže da je nezadovoljan odnosom Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovske unije BiH, za koje je naveo da od majskih poplava nisu izrazili želju da pomognu u saniranju štete.

On podsjeća da je Doboj grad šaha sa tradicijom dugom više od 60 godina, iz kojeg su potekli mnogi velemajstori i majstori, a koji je iz raznoraznih problema u proteklih deset godina marginalizovan.