latinica  ћирилица
15/12/2015 |  18:12 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

"Istina ne boli" Јelene Kojović Tepić večeras u Narodnom pozorištu RS (VIDEO)

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Istina ne boli" po tekstu Јelene Kojović Tepić, a u režiji Igora Tešića, večeras će biti izvedena na sceni "Petar Kočić".
Predstava "Istina ne boli" - Foto: RTRS
Predstava "Istina ne boli"Foto: RTRS

"Istina ne boli" je porodična drama kroz koju se prelama drama društva, koju su svi na balkanskim prostorima na neki način preživjeli tokom i nakon ratova devedesetih. 

Predstava "Istina ne boli" dešava se tokom jedne noći u kafani nedaleko od Banjaluke, čiji su rijetki gosti uglavnom putnici i prevoznici koji dolaze da se odmore. Dolazak jednog prevoznika nakon fajronta od srdačnog susreta prerasta u dramatičnu raspravu o traumatičnoj prošlosti, koja kulminira otkrivanjem porodičnih tajni. Ovo je prva pozorišna režija, inače filmskog i tv reditelja, Igora Tešića u Narodnom pozorištu.

U predstavi igraju Slađana Zrnić, Smiljana Marinković, Goran Јokić i Đorđe Marković, koji je ostvario posebno snažnu ulogu oca dvije kćeri, udovca i čovjeka srušenih ideala. Kraj predstave je težak, ipak izuzetno dirljiv i optimističan.

Osim glumačke igre i režije predstavu odlikuju sjajna scenografija Dragane Purković Macan, muzika Davida Mastikose i tekst Јelene Kojović Tepić, koji vjerno oslikava savremeni trenutak danas i ovdje.