latinica  ћирилица
07/01/2016 |  11:49 ⇒ 11:54 | Autor: SRNA

"Zavetnici" sutra počinju kampanju "Sačuvajmo Republiku Srpsku"

Srpski sabor "Zavetnici" održaće sutra konferenciju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, čime će započeti aktivnosti u okviru kampanje "Sačuvajmo Republiku Srpsku".
Bilbordi u Beogradu "Sačuvajmo Republike Srpsku" - Foto: SRNA
Bilbordi u Beogradu "Sačuvajmo Republike Srpsku"Foto: SRNA

Građani će tom prilikom moći da daju podršku proglasu "Sačuvajmo Republiku Srpsku" i tako pokažu solidarnost sa srpskim narodom koji se suočava sa pokušajima zapadnih centara moći i centralističkih vlasti u Sarajevu da ukinu Srpsku, ponište Dejtonski mirovni sporazum i sprovedu nasilnu unitarizaciju BiH, saopštio je Srpski sabor "Zavetnici".

"Zavetnici" podsjećaju da je Republika Srpska osnovana 9. januara 1992. godine kao izraz vjekovne težnje srpskog naroda da očuva svoju državnost, te da je upravo u danima kada slavi 24 godine postojanja, na Saboru odgovornost da pokaže da je Srbija uz Republiku Srpsku.

"U trenucima kada rukovodstvo Republike Srpske ulaže ogromne napore u odbrani njenog ustavnopravnog poretka i stabilizaciji političkih prilika, neophodno je da pružimo podršku našem narodu koji je sam podigao i branio Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju.