latinica  ћирилица
05/02/2016 |  15:28 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Vučurević saslušan u vezi sa zapošljavanjem u gradskoj administraciji (VIDEO)

Grupa nezaposlenih građana Trebinja podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Slavka Vučurevića.
Slavko Vučurević - Foto: RTRS
Slavko VučurevićFoto: RTRS

Građani koji su prijavu podnijeli kao N.N. lica, Vučurevića terete za nezakonito zapošljavanje 20 radnika u gradskoj Adminitrativnoj službi. Kako su ovih dana nadležne institucije, od tužilaštva do policije, počele provjere navoda iz pomenute prijave, Slavko Vučurević sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je iznio niz optužbi na račun Okružnog tužilaštva Trebinje.

Iako Vučurević u verbalnim optužbama ne štedi Okružno Tužilaštvo iz Trebinja, za koje kaže da ga treba raspustiti, prijava grupe građana podnesena je zapravo Republičkom tužilaštvu. Odatle je Okružnom tužilaštvu Trebinje naloženo da ispita navode prijave.

Srđan Vukanović, službenik za odnose s javnošću Okružnog tužilaštva kaže da je grupa građana Trebinja podnijela  prijavu protiv S. Vučurevića zbog povrede prava radnika.

Vučurević sve naziva tipičnom političkom presijom i pravnim nasiljem koje provodi Okružno Tužilaštvo.

 - Smatram da je tužilaštvo potpuno politički instrumentalizovano i da je sredstvo političkog obračuna aktuelne vlasti sa neposlušnim i opozicionim gradskim vlastima - kaže Vučurević.

Osim dvadeset zaposlenih u Gradskoj administraciji, navodno je sporno zapošljavanje jedne radnice u Centru za socijalni rad. Direktorka Centra kaže da je riječ o kćerki poginulog borca i da je sve urađeno po zakonu.

- Јa sam saslušana u Odjeljenju za privredni kriminal, iako je inspekcija rada utvrdila da je sve u redu - kaže Mila Marić, direktorka Centra za socijalni rad.

Za sada, kažu iz Okružnog tužilaštva, navodi se samo provjeravaju.

- Istraga se još ne vodi nego se provjeravaju navodi iz prijave, ukoliko se navodi pokažu tačni, onda će se pokrenuti i zvačnična istraga - kaže Vukanović.

Ne stoje ni Vučurevićeve tvrdnje da je Tužilaštvo neuobičajeno ekspresno uzelo u rad ovaj predmet – demantuju iz ove institucije . Naime, prijava grupe nezaposlenih N.N. lica protiv Vučurevića podnesena je još 2013. godine.