latinica  ћирилица
06/02/2016 |  21:39 ⇒ 21:50 | Autor: RTS

Troicki u finalu turnira u Sofiji

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira u Sofiji, pošto je u polufinalu sa 4:6, 6:3, 7:5 pobijedio Slovaka Martina Kližana.
Viktor Troicki (FOTO: thenational.ae) -
Viktor Troicki (FOTO: thenational.ae)

Troicki je do pete pobjede u njihovom šestom međusobnom duelu došao poslije dva sata i 23 minuta igre.

Kližan je veoma dobro počeo meč, pošto je već u prvom gemu stigao do brejk lopte i odmah je iskoristio. Troicki je pritiskao servis protivnika u nastavku tog perioda igre, ali je Slovak u sedmom gemu bio taj koji je ponovo oduzeo servis protivniku.

Troicki je u narednom gemu uspio da uzvrati oduzimanjem servisa, a potom i da smanji na 5:4.

U gemu kada je Kližan servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, Troicki je imao četiri brejk šanse da dođe do izjednačenja, ali mu to nije pošlo za rukom pa je poslije velike borbe Slovak u tom periodu slavio sa 6:4.

Nastavak meča u Sofiji donio je mnogo uzbuđenja i dosta preokreta. Kližan je vodio sa 2:1 u drugom setu i imao je prednost brejka, ali je Toricki potom vezao tri gema i poveo sa 4:2.

Kližan, 44. teniser na ATP rang listi, je smanjio na 3:4, ali je Troicki još jednom oduzeo servis, te je bez izgubljenog poena u svom servis gemu stigao do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem periodu viđen je samo jedan brejk i to u 11. gemu, koji je napravio Troicki, pa je tako srpski teniser izborio plasman u svoje drugo finale na turnirima serije 250 u 2016. godini.

Troicki će sutra u finalu igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta iz Španije koji je u polufinalu pobijedio Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6 (5), 6:4.