latinica  ћирилица
07/02/2016 |  08:28 | Autor: TANЈUG

EP u futsalu: Sjajna Srbija nadigrala Portugaliju

Futsal reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Portugalije sa 3:1 (1:1) u posljednjem meču A grupe prvenstva Evrope u Beogradu.
EP u futsalu: Srbija (Foto:  M.Vukadinović) -
EP u futsalu: Srbija (Foto: M.Vukadinović)

Strijelci za veliki podvig Srbije bili su Mladen Kocić u osmom, Slobodan Rajčević u 37. i Miloš Simić u 40, dok je za Portugaliju jedini gol postigao Rikardinjo u 14. minutu.

Srpski futsaleri imaće sjajnu priliku da ostvare najveći uspjeh do sada, pošto će u četvrtfinalu igrati sa Ukrajinom, u ponedjeljak od 21 sat.

U veoma sadržajnoj i zanimljivoj utakmici pred više od 11.000 gledalaca, izabranici Ace Kovačevića pružili su partiju možda i iznad svojih mogućnosti i bacili na kolena jednog od glavnih favorita za osvajanje šampionata.

Srbija je od starta krenula da pritiska gol Portugalaca i to je matrijalizovala golom Kocića, kada je sa desne strane "zalomio" protivnika i snažnim šutem donio svom timu vođstvo.Poslije toga ređale su se šanse na obje strane, da bi potom beogradska publika mogla je da vidi zašto je Rikardinjo najbolji igrač svijeta.

Omaleni igrač je majstorijom prebacio loptu preko glave svog čuvara i matirao sjajnog Miodraga Aksentijevića. Tada je skoro cijela Arena ustala na noge kako bi ga pozdravila, na šta on nije ostao ravnodušan.

Drugo poluvrijeme donijelo je opreznu igru obe ekipe, ali je Srbija srpljivo čeka trenutak da trijumfuje i dočekala ga u posljednja tri minuta.

Kapiten Marko Perić lucidno je provukao loptu do Slobodana Rajičevića, koji je "felšom" matirao Portugalce za 2:1.
Tačku na veliki trijumf i slavlje u Areni stavio je Simić.