latinica  ћирилица
07/02/2016 |  18:48 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

ABA: Zvezda pobijedila Igokeu u gostima

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Igokeu u gostima sa 74:54, u duelu 23. kola regionalne ABA lige.
Igokea - Crvena Zvezda - Foto: Screenshot
Igokea - Crvena ZvezdaFoto: Screenshot

Ovom pobjedom ekipa Dejana Radonjića revanširala se Igokei za poraz u Pioniru u prvom dijelu sezone i ostvarila je 17. pobjedu u sezoni.

Crvena zvezda ostvarila je zasluženu pobjedu u Laktašima. Izuzev početnog vođstva Igokee 2:0, crveno-bijeli su imali prednost tokom cijelog meča. Košarkaši Igokee trudili su se maksimalno, ali Zvezda je bila razigrana u ovom meču. Serijom trojki već nakon prve četvrtine došla je do +12, (19:7).

U drugom periodu igre, Igokea je zaigrala bolju odbranu, pa je nakon prvog poluvremena imala zaostatak od 5 poena. U trećoj četvrtini ponovo odlična igra Beograđana koji su veoma brzo stigli do +21, (58:37). Iako su tada mnogi pomislili da je riješen meč, Igokea je još jednom upornošću potvrdila svoj kvalitet. Serijom 12:0 smanjila je na 61:49, ali nije imala snage da uvede meč u neizvjesnost. Crveno-bijeli su za kratko vrijeme ponovo poveli sa +20 i stečenu prednost zadržali do kraja za trijumf 74:54 u prepunoj dvorani u Laktašima.

Najefikasniji kod Igokee bili su Buker i Šibalić sa po 11 poena, a 10 je dao Gipson; kod Crvene zvezde 17 poena postigao je Simonović, a Miler 14 Miler.

Igokea svoju borbu za opstanak nastavlja gostovanjem Budućnosti, dok će Crvena zvezda u sljedećem kolu biti domaćin ekipi Sutjeske.