latinica  ћирилица
08/02/2016 |  15:37 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

Odbojkaška reprezentacija Srpske prvi put na međunarodnom takmičenju

U Beogradu se od 25. juna do 3. jula održava 24. Svjetsko školsko prvenstvo, na kojem će učestvovati više od 768 đaka iz 35 zemalja.
Odbojkaška lopta - Foto: ilustracija
Odbojkaška loptaFoto: ilustracija

Utakmice će biti igrane u 11 dvorana na 16 terena.

Gorica Bilak-Moconja, viši stručni saradnik za školski sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta i republički koordinator za Male olimpijske igre, kaže da ovo istorijski momenat za školski sport Srpske.

"Mi smo ponosni, sviraće himna Republike Srpske. Od kako smo prošle godine postali članovi Međunarodne federacije školskog sporta, ovo je prvo takmičenje na kojem ćemo nastupiti. Srpsku će predstavljati učenici Srednjoškolskog centra "Svetozar Ćorović" iz Ljubinja, koji su šest godina uzastopsno pobjednici Malih olimpijskih igara", rekla je Gorica Bilak-Moconja za Radio Republike Srpske.

Iz Ministarstva poručuju da će odbojkaši imati svu podršku na ovom takmičenju.

Reprezentacija Republike Srpske nastupiće u grupi C, sa selekcijama Italije, Španije i Kipra.

"Iako smo dobili tešku grupu sigurna sam da se naši odbojkaši neće predati bez borbe. Ne treba trošiti riječi na ostale reprezentacije, zna se šta je Italija u svijetu odbojke. Međutim, sigurna sam da će naši predstavnici ostaviti srce na terenu za nacionalni dres", dodaje Gorica Bilak-Moconja.

Osim odbojkaša, Srpsku će na ovom takmičenju predstvljati i jedan odbojkašku sudija.