latinica  ћирилица
09/02/2016 |  19:38 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Čubrilović-Kormak: Stvarati povoljniji privredni ambijent

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak ukazao na potrebu da svi organi i institucije u Republici Srpskoj i BiH svoje aktivnosti usmjere na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, razvoj realnog sektora i poboljšanje standarda življenja.
Kormak i Čubrilović - Foto: SRNA
Kormak i ČubrilovićFoto: SRNA

Tokom razgovora u Banjaluci, Čubrilović i Kormakova razmijenili su stavove o aktuelnim političkim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, posebno u kontekstu evropskih integracija, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je izrazio opredijeljenost za evropske integracije i dodao da je Narodna skupština Republike Srpske aktivno učestvovala od samog početka procesa evrointegracija.

On je istakao činjenicu da je Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno usvojila izjavu o evropskom putu i značajano doprinosi u donošenju i sprovođenju reformskih zakona.

Govoreći o zakonskoj regulativi u oblasti obrazovanja, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske ukazao je na potrebu da se reforma svih nivoa obrazovanja sprovede u skladu sa potrebama tržišta rada, prilagođenosti evropskim standardima i podizanju kvaliteta obrazovnog procesa.

"Čubrilović je rekao da je neophodna efikasna saradnja svih policijskih struktura u Republici Srpskoj i BiH, kao i sa međunarodnim institucijama, posebno u oblasti sprečavanja terorizma koji predstavlja realnu prijetnju za bezbjednost u regionu", ističe se u saopštenju.