latinica  ћирилица
12/02/2016 |  13:05 | Autor: SRNA

Čović: U ponedjeljak predajemo zahtjev za članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u Briselu će u ponedjeljak, 15. februara, u ime BiH predati zahtjev za članstvo u EU ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Svečanosti će prisustvovati visoki izaslanik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han.

Svečana ceremonija predaje zahtjeva BiH za članstvo u EU holandskom predsjedništvu Savjeta EU biće održana u zgradi Savjeta EU u 9.00 časova, nakon čega su za 9.30 časova planirane izjave za medije.

Čović će, potom, imati odvojene susrete sa Hanom, te potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

U 18.00 časova Čović će se susresti s predsjednikom Evropske narodne partije Žozefom Dolom, a u 19.30 časova prisustvovaće prijemu povodom formalne predaje zahtjeva za članstvo u EU, čiji su domaćini hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda.