latinica  ћирилица
12/02/2016 |  13:10 | Autor: TANЈUG

Kovačević: Učinićemo sve za bronzu

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je danas da je Kazahstan ekipa za respekt, ali da će njegovi igrači učiniti sve da pobjede u meču za treće mjesto i osvoje prvu medalju na prvenstvima Evrope.
Aca Kovačević (Foto: uefa.com) -
Aca Kovačević (Foto: uefa.com)

"Kazahstan je selekcija za svaki respekt, ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povrijeđen. Ipak to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike", rekao je Kovačević novinarima u hotelu Kraun plaza.

On je otkrio da se Mladen Kocić oporavio od povrede i biće spreman.

"Radili smo na tome da se oporavimo poslije Rusije. Kocić je u redu, biće spreman i možemo da mu poželimo da bude MVP prvenstva. Zaslužio je to svojim partijama".

Kada je u pitanju igra Kazahstana sa šest igrača u polju, zbog specifičnog stila golmana Igite, Kovačević je rekao:

"Povešćemo računa o tome, ali Leo im je bio glavni u takvoj igri. Aksentijević je dosta puta u Kazahstanu imao priliku da se susreće sa takvim stilom i sa njim ćemo se dogovoriti oko sitnih detalja".

Na kraju, Kovačević je prokomentarisao i žrijeb baraža za Sp u kojem će se Srbija sastati protiv Portugalije.

"Možda i nije loš žrijeb, majstor Rikardinjo ponovo dolazi u Beograd. To će biti još jedna dobra promocija futsala, karte su otvorene i vidjelo se na ovom prvenstvu da niko nije nepobjediv. Poenta je da kod kuće ne izgubimo i na revanš u Lisabon ponesemo dobar rezultat. Bilo bi idealno da opet igramo u Areni, ali zavisi od Grada i obaveza, zakazanih koncerata, utakmica Evrolige. Šanse su 60:40 za Portugaliju, tradicija je na njihovoj strani, jesmo ih pobijedili, ali bih opet dao prednost Portugaliji", zaključio je Kovačević.