latinica  ћирилица
12/02/2016 |  14:31 | Autor: SRNA

U subotu nestabilno sa padavinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u većini krajeva očekuje kiša, a na planinama slab snijeg ili susnježica.
Padavine - Foto: RTRS
PadavineFoto: RTRS

Kiša se očekuje tokom prijepodneva i uveče, a očekivana količina padavina u toku 24 časa na jugu i jugozapadu je od 20 do 40, lokalno i do 50 litara po metru kvadratnom. U ostalim krajevima očekuje se da padne od jedan do sedam litara kiše po metru kvadratnom.

Ujutro će biti oblačno, na sjeveru će padati slaba mjestinična kiša, dok će u centralnim krajevima i na istoku padavine biti umjerene. Obilnije padavine očekuju se od jugozapada do juga intenzivnija, a na jugu je moguća grmljavina. Na planinama postoji mogućnost za prolazni snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva očekuje se prestanak padavina, prvo na krajnjem sjeverozapadu, a zatim u centralnim i sjeveroistočnim predjelima. Na jugu i jugoistoku biće pljuskova, koji će prema kraju dana biti rjeđi.

Prema večeri očekuje se povećanje oblačnosti na zapadu, pa će tokom noći u Krajini ponovo biti uslova za kišu mjestimično.

Јutarnja temperatura vazduha od jedan do šest, u višim predjelima oko minus dva stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam na zapadu do 12 na istoku, u višim predjelima oko četiri stepena.

Prema prognozi hidrometeorološkog zavoda, danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša je registrovana u Krajini i na jugozapadu.

Na Bjelašnici je u 13.00 časova izmjereno minus šest stepeni, na Јahorini i na Čemernu nula, u Kupresu i Gacku dva, na Han Pijesku i u Kalinoviku tri, na Mrakovici, u Nevesinju, na Sokocu i na Ivan-sedlu četiri, u Foči, Bileći, Rudom i Livnu pet, u Krupi na Uni, Novom Gradu i Srpcu šest stepeni.

Sedam stepeni izmjereno je Trebinju, Driniću i Višegradu, osam u Drvaru i Sarajevu, devet u Mostaru, Srebrenici, Šipovu i Sanskom Mostu, deset u Banjaluci, Prijedoru, Neumu, Stocu, Bihaću, Gradačcu, Bugojnu i Јajcu, 11 u Doboju, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, a 12 u Bijeljini, Tuzli i Zenici.