latinica  ћирилица
12/02/2016 |  19:07 | Autor: B92

Grbić: Podnio sam ostavku, ona nije prihvaćena

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je podnio ostavku na tu funkciju, ali da ju je predsjednik Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić odbio.
Nikola Grbić - Foto: blic.rs
Nikola GrbićFoto: blic.rs

Grbić je ostavku podnio poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pa se prvi put od 1992. godine reprezentacija Srbije neće naći na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Pod Grbićevim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili srebro u Svjetskoj ligi i ispali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, prije debakla u Berlinu.

- Poslao sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću, jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao:"Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine." Naravno, ako tim ne bude igrao dobro i ne bude postizao dobre rezultate, otići ću ranije jer je dobrobit reprezentacije najvažnija - istakao je Grbić.

Grbić iza sebe ima tek jednu i po sezonu u ulozi trenera i svjestan je da mora još mnogo toga da nauči.

- Osjećam odbojku, znam sve o odbojci, ali moram da naučim još mnogo o njoj kao trener. Јer, nije isto biti igrač i trener, sada to jasno vidim. Uvijek polazim od sebe. Odmah poslije neuspjeha u Berlinu, počeo sam da razmišljam u čemu je bio problem. Najlakše je bilo uperiti prstom u igrače i reći da nisu odigrali dobro. Ali, bili smo zajedno tamo i oni ne mogu da promijene svoju igru, ako ja ne promijenim nešto u svom pristupu - naglasio je Grbić.