latinica  ћирилица
13/02/2016 |  11:29 ⇒ 21:12 | Autor: SRNA

Vidaković: Crnadak najobičnija marioneta Bakira Izetbegovića (VIDEO)

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković smatra da je jučerašnja "sramna izjava Igora Crnatka o predsjedniku Republike Srpske samo još jedan u nizu dokaza da je Crnadak najobičnija marioneta pod potpunom kontrolom svog političkog sponzora Bakira Izetbegovića".
Marko Vidaković - Foto: RTRS
Marko VidakovićFoto: RTRS

"Sramno je da osoba bez ikakvog demokratskog i izbornog legitimiteta na taj način govori o demokratski izabranom predsjedniku Republike. Izjaviti da riječi predsjednika Republike doživljava kao da ih nije ni čuo, osim sramnog ponašanja, predstavlja i apsolutno nepoštovanje institucija Srpske", smatra Vidaković.

Vidaković kaže i da o demokratskom legitimitetu i podršci koju Crnadak uživa kod građana Srpske najbolje govori, kako kaže, činjenica da je na posljednjim opštim izborima, kao nosilac liste svoje stranke, osvojio 100 glasova manje od kandidata SNSD-a koji je osvojio najmanji broj glasova.

"Ipak, u slučaju Igora Crnatka, hrabrost je da se uopšte usudio i kandidovati, jer je to posljednji put učinio još davne 2004. godine, kada opet kao nosilac liste svoje stranke, sa jedva osvojenih 500 glasova nije uspio ući ni u Skupštinu Banjaluke", naveo je Vidaković.

Crnadak je, dodao je Vidaković, uz to i član političke stranke koja je svjetski jedinstven politički fenomen, s obzirom da je PDP u svijetu jedini vanparlamentarni član parlamentarne većine, saopšteno je iz SNSD-a.

"U demokratskim društvima građani na izborima biraju svoje predstavnike u parlamentu, a zatim oni kao predstavnici građana, ali i u ime građana, biraju ministre. S obzirom da Crnatkova stranka nema nijednog poslanika u parlamentu BiH, postavlja se logično pitanje ko je izabrao Igora Crnatka?! Mislim da je već odavno svima u Srpskoj jasno da je za Crnatkovo imenovanje, umjesto građana Srpske, zaslužan upravo Bakir Izetbegović", dodao je Vidaković.

Na pitanje da prokomentariše i Crnatkovu izjavu da je predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović "beskorisna i da kada godinu dana ne bi dolazila na posao, niko ne bi primijetio", Vidaković je rekao da je u pitanju još jedna izjava koja, kako kaže, pokazuje prvenstveno nekulturu, ali i nepoštovanje institucija Srpske.

"Ako bih odgovarao na taj način, onda bih morao reći da kada Igor Crnadak ne bi godinu dana dolazio na posao, to bi već svi građani Srpske i te kako primijetili. Tada bi se definitvno smanjio broj onih koji Srpskoj svakodnevno nanose štetu", zaključio je Vidaković.